Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,()- HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il Örgütü, Suriye ve Kuzey Irak'taki Kürtlere karşı saldırılar gerçekleştiren IŞİD'i kınamak amacıyla yarın yapacakları yürüyüş için halka katılım çağrısında bulundu.
HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel, Kürtlere karşı katliamlar gerçekleştiren IŞİD örgütüne karşı yarın yürüyüş ve basın açıklaması yapacaklarını söyledi. DBP Hakkari il binasında yapılan basın toplantısına Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Hakkari Meclis başkan ve ve başkan yardımcısı Kazım Kurt ile Perihan Kahraman da katıldı.
HDP Hakkari İl Başkanı Temel, IŞİD'in Suriye ve Kuzey Irak'ta son zamanlarda Kürtlere karşı saldırılar düzenleyip toplu katliamlar yaptığını belirterek, "Özellikle Rojava ve Güney Kürdistan'daki halkımızın Şengal, Mahmur ve Kobani bölgelerinde uluslararası güçlerin desteği ile beslenen çetelerin özellikle IŞİD çetesinin halkımız üzerindeki katliamcı ve soykırım girişimleri eylemleri, bizi derinden üzüyor. Özellikle Şengal, Mahmur ve Kobani bölgesinde bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Bu noktada bizler de Hakkari halkı olarak bu kaitlamlara ve Şengal, Mahmur, Rojava'daki çocukların katledilmesine sessiz kalmamak  adına demokratik tepkimizi dile getirmek amacıyla yarın akşam saat 18.00'de Hakkari Devlet Hastanesi önünde toplanıp, belediye binası önüne kadar bir yürüyüş yapacağız. Bu katliamları kınıyoruz" dedi

FOTOĞRAFLI