Enver ALAS/İSTANBUL, ()  HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hatice Altınışık ve bazı partililerden oluşan bir heyet, Okmeydanı Cemevi'ni  ziyaret etti.

Heyet, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dair görüş alışverişinde bulunmak için 13.30 sıralarında Okmeydanı Cemevi'ne geldi. HDP'li heyeti, Okmeydanı Cemevi Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Zeynel Şahin ve vakfın yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Görüşme sırasında Tüzel, Okmeydanı'nda yaşanan olaylar sırasında hayatlarını kaybeden Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz için taziyelerini bildirdi.

"HDP VE CHP BİR ARADA İYİ BİR ADAY ÇIKARIP HALKIN ÖNÜNE GETİRMESİNDEN YANAYIZ"
Levent Tüzel, ziyareti ile amaçlarının yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Alevi yurttaşların düşüncelerini öğrenmek ve fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi. HDP'nin birlikte mücadele etme çağrısını paylaşmak için ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Tüzel, "Başta Okmeydanı'ndaki yurttaşlarımızın yaşadığı sorunlar olmak üzere hem inançlar üzerindeki ayrımcılık ve şiddet, hem burayı tehdit eden kentsel dönüşüm politikaları hem de ülkemizin bir an önce gerçekleşmesini istediği barış ve çözüm süreci üzerinde görüş alışverişinde bulunmak için buraya geldik. Hep birlikte bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Ziyaret nedeniyle memnuniyetini dile getiren ve heyete teşekkür eden Zeynel Şahin ise düşüncelerinin alınmasının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Vakfın yönetim kurulu üyeleriyle yapacakları görüşmelerin ardından düşüncelerini daha sonra heyete bildireceklerini kaydeden Şahin, "Halkın içinden seçilecek, halkın taleplerini dile getirecek bir cumhurbaşkanı hepimizin gönlünden geçendir. İnşallah HDP ve CHP bir arada iyi bir aday çıkarıp halkın önüne getirmesinden yanayız" diye konuştu.

Öte yandan heyette bulunacağı açıklanan ancak Lice'de yaşanan olaylar nedeniyle Diyarbakır'a giden HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in ziyarete katılamadığı açıklandı. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin sonunda HDP'li heyet ile vakfın yönetim kurulu üyeleri birlikte fotoğraf çektirdi.

EA (MK) (FOTOĞRAF)