Cafer ZENGİN/KAYSERİ, ()-KAYSERİ’de hayvanseverler, sokak hayvanlarına dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydan’ında oturma eylemi yaptı, imza kampanyası başlattı.
Sokak hayvanlarına dikkat çekmek ve yetkilileri uyarmak için sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup hayvansever Cumhuriyet Meydanı kale önünde oturma eylemi yaptı. Stant açıp, imza kampanyası da başlatan hayvanseverler, ‘Sokaklar sadece insanlara ait değildir’ , ‘Lütfen evlerimizin önüne bir kap yemek bir kap su koyalım’ , ‘Hayvanlar mahkum değildir dost patilere özgürlük’ , ‘İnsanlık öldü hayvanları koruyalım, ‘Hayvanlar eşya değildir, hevesin geçince atma’ , ‘Sadık dostlarımız için bir imza lütfen’ , ‘Barınak çok uzak ama onlar cana çok yakın’ , ‘Hayvan tecavüzlerine son, onlar tecavüz objesi değiller’ dövizleri açtı. Hayvanseverler adına konuşan Selma Ergin, şehrin dışında Molu Mahallesi’ndeki hayvan barınağının kentte daha yakın bir noktaya taşınmasını için harekete geçtiklerini söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bu konuda kendilerine söz verdiğini belirten Ergin, “Başkan talebimizi olumlu karşılayarak barınağı aşağı indirecekleri sözünü verdi. Ancak seçimlerin ardından belediye yetkilileri, barınağın başka yere alınmayacağını söyledi. Bu konuda Başkan ile görüşmek istiyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızdan da hayvanların korunması için duyarlılık bekliyoruz” dedi.
“FİLİSTİN İÇİN NİYE EYLEM YAPMIYORSUNUZ?”
Hayvanseverlerin meydanda başlattığı ve 3 gün belirli saatlerde devam edeceği ifade edilen oturma eylemi ve imza kampanyasını bazı vatandaşlar meraklı gözlerle takip ederken bazıları da, “Filistin için neden eylem yapmıyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Hayvanseverler de onlara “Siz de onlar için yapın biz de gelip size destek verelim” dedi.
FOTOGRAFLI