KAYSERİ Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan hayvanseverler, Eskişehir'de kediyi öldürüp videosunu sosyal paylaşım sitesinde paylaşan üniversite öğrencisini kınadı.
Cumhuriyet Meydanı Polis Noktası yanında toplanan bir grup hayvansever 'Katilim serbest, niçin?',  'Türkiye’de hayvana işkence hala suç değil', 'Öldürme yaşat sevmeyi dene' pankartları açarak, hayvan katliamlarına tepki gösterdi. Bağımsız Hayvanseverler adına basın açıklaması yapan Hasan Yurdakun, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 'kabahatler' kapsamından çıkıp, 'Türk Ceza Kanunu' kapsamına alınmalıdır. Biz yaygınlaşan hayvana karşı şiddet olaylarına devlet kurumlarının seyirci kalmasına karşıyız. Adalet tüm canlılar için olduğu sürece adalettir" dedi.
Eskişehir’de evinde kediyi bıçaklayarak işkence ile öldüren bir kişinin hayvanın bağırsakları dışarıda evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyredip videoya kaydettiğini belirten Yurdakan, "Hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdıR. Biz katiller serbest kalmamalı diyoruz. Biz hayvanlarımız için de yaşam hakkı istiyoruz" şeklinde konuştu.