ATATÜRK Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Erzurum Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği eylemde, Eskişehir'deki evinde bir kediyi işkence ederek öldürdükten sonra görüntülerini sosyal medyada paylaşan üniversite öğrencisi kınandı.  
Erzurum'daki hayvan hakları dernekleri ve hayvanseverler, kediyi öldüren öğrencinin okuldan atılması ve hukuki anlamda cezalandırılması için bugün Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşında eylem düzenledi. Ellerinde, 'Hayvana işkence kabahat değil, suçtur', 'Hayvan işkencesine seyirci kalma', 'Allah (cc) der ki; onlar benim sessiz kullarımdır, hesap günü konuşacaklardır', 'Ölüm yasasına 5199 kere hayır' pankartları taşıyan hayvanserler adına basın açıklasını okuyan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Tuğçe Tolun şunları söyledi:
"Eskişehir'de bir cani evindeki bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca bu cani hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyretmiş ve videoya aldırmıştır. Bu cani katil hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Bugün burada merhamet ve vicdan sahibi kişiler olarak vahşeti kınamak ve serbest bırakılan katilden hesap sorulması için bir araya geldik. Caniler, katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Hayvana işkence yapan, vahşet uyulalayan onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın."
EYLEME KÖPEĞİYLE KATILDI
Yapılan basın açıklamasının ardından hayvanseverler ellerindeki pankart ve dövizlerle Atatürk Anıtı önünde 15 dakika oturma eylemi düzenledi. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Orhan Gündoğdu da eyleme Alman kurdu köpeği Deyzi ile birlikte katıldı. Orhan Gündoğdu, "Son günlerde hayvanlarla ilgili yaşanan acı verici haberler bizi çok üzüyor. Buna tepki olarak eyleme köpeğimle birlikte katıldım. Hayvanlara karşı şiddetin durmasını ve bunu yapanlara en ağır cezanın verilmesini istiyorum" diye konuştu.