TÜRKİYE’nin en büyük tematik parklarından olan Kayseri’deki Anadolu Harikalar Diyarı’nda bulunan hayvanat bahçesinin Çocuk Hayvanat Bahçesi bölümünde iki haftalık 'bakıcı' eğitimlerini tamamlayan 15 ilköğretim öğrencisi, sertifikalarını törenle aldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Koordinatörü Ali Üstünel, Hayvanat Bahçesi’ndeki eğitimlerini tamamlayan 15 ilköğretim okulu öğrencisinin sertifika almaya hak kazandığını belirterek, "Hayvanat bahçesine yüklediğimiz önemli misyonlarımızdan birisi de eğitim misyonu idi. Bu anlamda geçtiğimiz yıl uygulamaya başlattığımız gönüllü hayvan bakıcılığı eğitiminin bu yılki periyodunun birinci bölümünü sona erdirdik. 15 kadar evladımız iki hafta süren eğitimlerinin sonuna geldiler. Bu iki haftalık süreçte hayvanları daha yakından tanıma fırsatı buldular, onların bakımlarını üstlendiler. Bakıcıların nezaretinde barınakların temizlenmesinden, beslenmesinden zaman zaman sağlık problemlerine, bakımına nezaretten bir arada olma fırsatı yakaladılar. Ümit ederim kendileri açısından yeni ufuklar açıldı. Şehirleşmenin getirdiği önemli zaafiyetlerden bir tanesi de çocuklarımızın doğayı ve hayvanları tanıma şanslarını bulamaması idi. Biz böyle bir eğitim programı ile bunun önüne geçmeye ve şehrimizdeki çocuklarımızın doğayı, hayvanları, yaban hayatı anlama fırsatını bulmayı sağlamaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bugün de sertifikalarını aldılar’’ dedi. Eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan öğrenciler de hayvanları tanıyıp, onları beslediklerini belirterek çok mutlu olduklarını söylediler.
Öğrencilerden Arda Berk ve Umut Berk’in annesi Tülay Beşer ise, "Çocuklarımı, hayvanları daha fazla sevmeleri için buraya getirdik. Eğitim alıyorlar, nasıl yaşadıklarını, neler yaptıklarını öğreniyorlar, hayvanlar hakkında bilgi alıyorlar. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz bizimle ilgilendikleri için. Bugün de sertifika alacaklar. Daha mutlular şimdi’’ diye konuştu.

FOTOĞRAFLI