GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki geyiklerin vücut ısılarının artması ve soğuktan etkilenmemeleri için yemlerinin içine incir, üzüm, havuç ve elma takviyesi yapıldı.
Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden biri gösterilen, haftada 30 bin kişinin ziyaret ettiği Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, kış aylarının gelmesiyle birlikte önlemler alındı. Yetkililer, 100 dönümlük arazideki doğal ortamda bulunan geyiklerin kar nedeniyle yem bulmakta sıkıntı yaşamasının ardından günün belirli saatlerinde onlara yem veriyor. Geyiklerin vücut ısılarının artması ve soğuktan etkilenmemeleri için de görevliler, yemlerinin içine incir, üzüm, havuç ve elma takviyesi yaptı.
Tüm hayvanların kıştan etkilenmemesi için önlemler alındığını belirten Hayvanat Bahçesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Özgül Keretli, şunları söyledi:
"Gaziantep Hayvanat Bahçesi'mizde 300 tür ve 7 bine aşkın hayvan bulunmakta. Bu hayvanların birçoğu dünyanın dört bir tarafından geldi. Afrika ve Asya kökenli birçok hayvan bahçemizde mevcut. Havaların soğuk olduğu bu günlerde hayvanlar soğuktan etkilenmesin diye tüm önlem ve tebdirlerimizi aldık. Geyikler, yaban hayvanlarıdır ve karı çok seviyor. Karı seviyorlar ama yem olayında zorlandıkları için elemanlar tarafından belirli saatlerde yemleri bölüm bölüm atılıyor. Karda yem alırken zorlanmıyorlar. Yemlerin içine kuru üzüm, incir, havuç ve elma gibi takviyeler yapıyoruz, soğuktan etkilenmeyip vücut ısıları artsın diye. Ayrıca bahçemiz bin dönüm arazi olduğundan ve onlar da yaban hayvanı olduğu için onlara uygun barınaklar da yaptık. Geyiklerin bölümü 100 dönüm arazi üzerine kurulu doğal ortamda yaşıyorlar. Bu sayede hayvanlar, kışı rahat geçiriyorlar, rahat ve huzurlu olduklarından yavru da alabiliyoruz. Burada ceylan, geyik, karaca ve lama gibi 100'e yakın hayvanımız mevcut. Tüm hayvanlar kıştan etkilenmesin diye tüm önlemler alınıyor."