KAYSERİ’de Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki hayvanat bahçesinde bulunan klinikte, yaralanan sokak hayvanları ile yabani hayvanlar tedavi ediliyor.
Hayvanat bahçesi Müdürü İsmail Tamokur, ‘’Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nde şu an için 173 türde 2000’den fazla hayvan bulunmaktadır. Şu anda içinde bulunduğumuz veterinerlik binasında bu hayvanların zaman zaman oluşan yaralanmalarına karşı tedavileri ve ilaçlanmaları da yapılmaktadır. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük bir misyonumuz var. Sokak hayvanları ile ilgili bakımları da yapııyoruz. 444 2 899 nolu oluşturduğumuz hattımızla vatandaşlarımız trafik kazlarında ve diğer yaralanmalarda sokak hayvanları için bizi arayabilirler. Arandığı zaman gece dahi olsa hayvanı yerinden alıyor ve tedavilerini yapıyoruz. Aşılama ve kısırlaştırma tedavisini de yapıyoruz. 5199 sayılı kanunun emrettiği şekilde bulunan ortama geri bırakıyoruz veya hayvanat bahçemizde misafir ediyoruz’’ dedi.
Tamokur, hayvanat bahçesindeki klinikte şimdiye kadar 400’e yakın köpek ve kedinin tedavilerinin yapıldığını, kısırlaştırılıp aşılandıktan sonra, tekrar ortamlarına bırakıldığını kaydetti. Bu arada, çeşitli nedenlerle yaralanan 100’e yakın yaban hayvanının tedavi edilip yeniden doğaya bırakıldığı klinikte, 2 veteriner, 2 veteriner sağlık teknisyeni, 1 biyolog ve 1 sterilizasyon uzmanı görev yapıyor. Klinikte, Kanatlı Hayvan Gözlem Odası, Ameliyathane, Görüntüleme Bölümü, Hayvan Gözlem Odası, Sterilizasyon Odası gibi bölümler bulunuyor.

FOTOĞRAFLI