ESKİŞEHİR'de bir üniversite öğrencisinin kedisini öldürmesi olayına tepki gösteren hayvanseverler, hayvana işkencenin suç sayılması talebiyle Meclis'e gönderilmek için imza topladı. Antalya Barosu'nun da destek verdiği yürüyüşte Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Evrim Çelik, hayvana işkence, tecavüz, eziyet eden kişilerin en az 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
Eskişehir'de bir üniversite öğrencisinin kedisini öldürmesi olayına ve hayvana karşı uygulanan şiddete tepki gösteren hayvanseverler, Antalya'da yürüyüş düzenledi. Antalya Hayvan Dostları Derneği'nin düzenlediği, Antalya Barosu'nun da destek verdiği yürüyüşte hayvanseverler, kedi ve köpekleriyle Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya geldi. Yakalarına siyah kurdele bağlayan hayvanseverler, 'Katilim serbest neden?', 'Hayvana işkence kabahat değil suçtur', 'Yaşam hakkına saygı' yazılı döviz ve pankartlarla slogan atarak yürüdü.
TCK KAPSAMINA ALINSIN
Attalos Heykeli önünde basına açıklama yapan Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal, hayvanlara işkence uygulayanların Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezasıyla cezalandırılmasına karşı olduklarını söyledi. Hayvanlara işkence uygulayan, ve yaşam hakkını gasp eden kişilerin hapisle cezalandırılmasını talep eden Ünsal, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kabahatler kapsamından çıkıp, Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına alınsın. Biz hayvanlarımız için adalet istiyoruz" dedi.
BARO: EN AZ 6 AY HAPİS
Çarşamba günü TBMM'de ilgili komisyonda Hayvanları Koruna Kanunu'nun görüşüleceğini belirten, Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Evrim Çelik, şiddet, tecavüzü engellemek ve cezalandırmak için uygulanan yasaların savunmasız hayvanları da koruması gerektiğini söyledi. Hayvan haklarını savunan hukukçular olarak meclis komisyonundaki milletvekillerinden taleplerini anlatan Çelik, “İvedi olarak yasada hayvana işkence, eziyet, tecavüz ve öldürme fiillerinin yer aldığı maddelere gerekli düzenleme yapılarak bu fiiller suç sayılmalı. Bu suçlar, ceza alt sınırı 6 aydan aşağı olmamak üzere hapis cezası olacak şekilde yasanın cezai hükümler kısmında yer almalıdır" diye konuştu.
Hayvanseverler daha sonra '5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun kabahatler kapsamından çıkıp, Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması' talebiyle imza topladı. Toplanan imzaların TBMM'ye gönderileceği belirtildi.