Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - KIRIKKALE İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 'Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması' ile 'Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi İle İlgili Usul ve Esaslar hakkındaki Yönetmelik' kapsamında eğitim verildi.
Hayvanların bakıcısı, satıcı ve nakliyeciliğini yapanlara yönelik verilen eğitimlerle ilgili katılımcılara yönelik sınav yapıldı, başarılı olan nakliyecilerin nakil araçlarının değerlendirilmesinin ardından araçlarına onay belgesi, nakliyecilere ve bakıcılara yeterlilik belgesi verildi. Ayrıca ticari olarak hayvan alıp satanlara ise işletmelerinin yönetmelikte belirtilen şartlar çerçevesinde değerlendirilmesi sonucu uygun bulunması halinde çalışma izni verileceği belirtildi.
Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün düzenlediği eğitime ve eğitim sonrası yapılan sınava il genelinde 470 kişinin katıldığı belirtildi. Keskin, Delice ve Sulakyurt ilçelerinin eğitimlerin kendi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde yapıldığı hatırlatıldı. Eğitim konusu olan yönetmeliklerin genel amacının ise hayvan hastalıklarının yayılmasını engellemek ve hayvan hareketlerini kontrol altına almak, nakil sırasındaki refahının sağlanması olduğu açıklandı.

EG(AY/BT) (FOTOĞRAFLI)