Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikle hayvan katliamının önünün açılacağını savundu.
Adana Atatürk Parkı'nda Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım ve hayvanseverlerle açıklama yapan Nesrin Çıtırık, kanunda yapılması planlanan değişiklikle ilgili kendilerinin görüşlerinin alınmasına rağmen kedi ve köpekleri deney odalarına yollayacak kararların alındığını söyledi. Çıtırık şöyle dedi:
"Kanunda yapılacak değişiklikle eklenmek ve değiştirilmek istenen maddeler arasında on binlerce hayvanı ölüme götürecek olan, sahipsiz kedi ve köpekleri deney işkencesine yollayacak kararlar var. Sivil toplum kuruluşlarının görüşü sorulmasına rağmen, kendilerine iletilen tüm görüşler yok sayıldı. Komisyon toplantısına katılan kurum temsilcileri, sürekli olarak susturuldu ve azarlandı."
'UMUDUMUZ BAŞBAKAN'
Kanun değişikliği görüşmelerini sürdüren komisyonun 19 Haziran'da 2'nci kez toplanacağını belirten Çıtırık şöyle konuştu:
"Komisyonun 19 Haziran'da yapılacak ikinci toplantısında kalan maddeler için hayvanları yok etmeye yönelik ve hayvan aleyhine kararlar alınmaya devam edilecek gibi görünmektedir. Bu tasarı kanunlaşırsa, 2004 yılında Cumhuriyet tarihinde ilk kez Hayvanları Koruma Kanununu çıkarma başarısını gösteren hükümet, hiç hak etmediği halde maalesef, yüzyılın en büyük kedi- köpek katliamının sorumluluğunu almış olacaktır. Bizim beklentimiz, geçen defa olduğu gibi Sayın Başbakanımızın tasarının bu şekli ile çıkmasını da engellemesidir. Yani, hayvanları yok etmeye yönelik bu yasa tasarısında son umudumuz Sayın Başbakanımızdır."

FOTOĞRAFLI