DENİZLİ’de Emniyet Müdürlüğü’nün en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Hayata Pas Ver', gençleri spora yönlendirmenin yanında, ailelerin de hayatlarını da değiştiriyor. Proje kapsamında, Yeni Çınarspor’un futbolcusu 14 yaşındaki Cemal Polat’ın ailesiyle oturduğu eski ev yıkıldı. Evin yerine, Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un girişimi ve işadamlarının desteğiyle yenisi yapılacak.
Proje sayesinde Cemal Polat’ın ailesine ulaşan Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, kaldıkları evi görünce harekete geçti. Eşini uzun yıllar önce kaybeden ve 7 çocukla aynı evde kalan 48 yaşındaki Saime Polat’ın daha iyi koşullarda yaşaması için Denizli Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı. Aileye yeni bir ev yapma kararı alındı. Denizlili işadamlarının destekleriyle Polat ailesinin Muratdede Mahallesi 272 Sokak'taki 2 odalı virane haldeki evi yeniden yapılacak. Aile, evin yapımı bitene kadar kiralanan bir evde kalacak. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, evin yıkımını Polat ailesiyle izledi. Evin yıkımının ardından işadamlarının desteğiyle Polat ailesine yeni bir ev yapılacak.
Emniyet Müdürü Zeki Bulut, 'Hayata Pas Ver' projesinde, 'Bir çocuktan bir aileye, bir aileden bir mahalleye' sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. Bulut, “Projemiz kapsamında takımımızda futbol oynayan 14 yaşındaki Cemal Polat’ın kaldığı evi gördük ve bu ailenin burada yaşamasına gönlümüz razı gelmedi. Ailenin daha iyi şartlarda yaşaması için yeni bir ev yapma kararı aldık. İlk olarak ailemizi tuttuğumuz bir eve taşıdık. Ardından yeni yapılacak evin yeriyle ilgili tapu ve diğer işlemleri tamamladık. Yakın zamanda evimizi tamamlayarak Polat ailesine teslim edeceğiz. Ben bu evin yapılmasında emeği geçen başta Denizlili işadamları ve hayırseverlerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Artık Cemal daha iyi şartlarda eğitim görüp bizleri gururlandıracak” dedi.
Yeni bir eve kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Cemal Polat, “Çok kötü bir evde kardeşlerim ve annemle hayatımızı sürdürüyorduk. Müdür baba, bize yeni bir ev yapacak. Şu anda ağlamak yerine sevinmemiz lazım. Çünkü yeni evimize kavuşacağız. Derslerime çalışıp ileride futbolcu olmak istiyorum” diye konuştu.
Anne Saime Polat da Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut’a teşekkür edip, “Eşimi yıllar önce kaybettim. 7 çocuğumla bu iki göz odalı evde kalıyorum. Bu durumumuza kayıtsız kalmayan Denizli Emniyet Müdürlüğü bize yeni bir ev yapma kararı aldı. Artık çocuklarımla hayatımız değişecek” dedi.