Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ Havalimanı’nda düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.
Tatbikatta itfaiye erleri senaryo gereği yangın için meşale yaktı. Bir anda ortalığı kaplayan dumanların ardından, 'Yangın var' çığlıklarıyla koşuşturma başladı. Yangın alarmının çalmasıyla gerçeği aratmayan tatbikatta, pistten ilerleyen itfaiye araçları ve havalimanı giriş kapısından içeriye koşan sağlık ekipleri, dumandan etkilenen personel ve yolculara kısa sürede müdahale ederek sedyelerle tahliye etti.
Havalimanı çıkış kapılarından tahliye edilen personel ve yolculara ambulanslarda ilk müdahaleleri yapılırken, havalimanı çatısında mahsur kalan bir personele de itfaiye ekipleri yangın merdiveniyle ulaşarak mahsur kaldığı çatıdan indirdi. 112 sağlık ekipleri, itfaiye erlerinin kurtardıkları personeli sedyeye alarak ambulansta ilk müdahalesini başarılı bir şekilde yaptı.
Elazığ Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, acil durum ve muhtemel hareket tarzı planı çerçevesinde yılda 2 kez planlı ve plansız tatbikat yapıldığını belirterek, "Havalimanımızda yaşanması olası acil durumlar karşısında eksiklerin önceden görülmesi önem arz etmektedir. Bu kapsamda; Elazığ Havalimanı'nda yurtiçi ve yurtdışı tüm uçakların inişlerinde ve kalkışlarında vukuu bulabilecek uçak kaza, kırım ve yangınlarında insan hayatının korunması ve kurtarılması, birinci plana alınması suretiyle, havalimanında yangın anında gerekli emniyet ve asayiş tedbirlerini gözden geçirdik" dedi.

GY(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)