Kamuran KIZILBOĞA/TİRE (İzmir), () -  İZMİR’in Tire İlçesi Türk Hava Kurumu (THK) Genç Kanatlar Üyesi 17 yaşındaki Meltem Alkur, 'Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Sınavı'nda başarılı olarak Türkiye’yi ABD’de temsil etmeye hak kazandı.
Tire Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Meltem Alkur, THK Genel Başkanlığı’nın üyesi olduğu 'Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatı'nın 'Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı'na katılmak üzere başvuruda bulundu. Diğer başvuruda bulunanlarla İngilizce-Türkçe sözlü ve yazılı sınavlarına giren Meltem Alkur başarılı oldu. Meltem Alkur’un bu başarısı da ona, 17 Temmuz- 1 Ağustos günleri arasında, Türkiye'yi ABD’de temsil etme hakkını getirdi.
THK Tire Şubesi Genç Kanatlar Topluluğu Başkanı Ceren Sardoğan, 'Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatı'nın, her yıl program dahilinde açılan sınavda başarılı olan öğrencileri, 15 gün süreyle yurtdışına gönderdiğini belirterek, Meltem Alkur da 15 gün süreyle ABD’ye gidecek. Orada, kendisi gibi havacılıkla ilgilenen gençlerle tanışacak. Onların kültürlerini tanımak, kendi kültürünü de tanıtmak fırsatı bulacak. Çeşitli arkadaşlıklar kuracak" dedi.
ABD’ye gidecek olmanın sevincini yaşadığını belirten Meltem Akur da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını söyledi.

KK(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)