STRESLİ bir mesleğe sahip olan Hava Trafik Kontrolörleri, senaryosunu kendilerinin yazdığı ve oynadıkları  “ Frekansa Tiyatro Karıştı” oyunuyla, profesyonel oyuncuları aratmadılar. TATCA (Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri) tarafından organizasyonu gerçekleştirilen iki perdelik oyunda havacılık camiasında yaşananlar hicvedildi.
Atatürk Havalimanı'nda kule ve radarda çalışan 8 kişilik oyuncu ekibi, Bakırköy'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde iki saati bulan oyunlarında hem eğlendi hem de eğlendirdiler. Mesleğin zorluklarını skeçlerle anlatan kontrolörler Atatürk Havalimanı'nda yaşanan hava trafiğindeki sıkıntıları sergilerken, pilotlarla da atıştılar. Atışma sonunda birbirlerine hak veren pilotlar ve kontrolörler, seyirciden de büyük alkış aldılar.
KONU BULMA ZORLUĞU ÇEKMİYORUZ
TATCA Başkanı Birol Bilgin, büyük beğeni alan oyunun diğer şehirlerde oynanması için çalıştıklarını belirterek,  şunları söyledi: "Eleştirisel bir bakış açısı getirdik ama eleştiriyi ön plana değil gülmeyi ön plana taşıdık. Hiciv yaparken herkesi güldürdük. Çok klişedir tabii, güldürürken bol bol da düşündürdük. Son derece similtune gelişen bir mesleğimiz var. O kadar çok yaşadığımız var ki,  oyundan sonra da arkadaşlarla konuştuğumuzda,  bu açığa çıktı. Esasında 4-5 saate bile yayılsa bu oyun, inanın konu bulma zorluğu hiç çekmeyeceğiz. Çünkü mesleğin kendi yapısında böyle bir şey var. O kadar çok hicvedilebilecek durumlar açığa çıkıyor ki biz de bunları aldık bir tiyatro oyununda nasıl sergilenebilir, gerekli mesajları nasıl verebilirizi çok iyi işlediğimizi düşünüyoruz."
Gece dinlenmelerinde skeçleri yazdıklarını ve oyuna çalıştıklarını söyleyen kontrolörler de iyi bir oyun çıkardıklarını kaydettiler. Yol ve yaklaşma kontrol merkezi radar bölümünde çalışan Süleyman Özkömürcü, "Zaten oyunda kendimizi ve karşılaştığımız durumları yansıttık. Kendi güldüğümüz hikayeler, frekansta yüz yüze gelmediğimiz ama sesini çokça duyduğumuz pilotların hikayeleri var " dedi.