KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde işçi olarak çalıştığı 1998 yılında Girne- Ankara seferini yapan yolcu uçağını el bombası görünümlü çakmakla kaçıran ve cezaevinden çıktıktan sonra 2003 yılında cesedi bulunan hava korsanı Mehmet Ertürk'ün Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ndeki mezarındaki maket uçak, görenleri şaşırtıyor.
Mehmet Ertürk, 30 Mart 1998 yılında bindiği Girne- Ankara seferini yapan yolcu uçağını, el bombası şeklindeki çakmakla kaçırdı ve pilotun yakıt ikmali için uçağı Ankara’ya indirmesiyle yakalandı. 8 yıl 4 ay hapis cezası verilen Ertürk, 2001 yılında şartlı tahliyeyle salıverildi.
2 Temmuz 2003 tarihinde ise Fırat Nehri'nde Ertürk'ün cesedi bulundu. Ertürk'ün cenazesi, Halfeti'ye bağlı Hilallı Köyü'nde toprağa verildi. Ailesi ise Mehmet Ertürk'ün mezarına maket uçak yaptırdı. Üzerinde 'Zalim Felek, Amansız Fırat, Karanlık Dünyanın Suskun Delikanlısı' yazan mezarı görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Oğlunun uçak kaçırdığı için terörist olarak kayıtlara geçtiğini ifade eden baba Ahmet Ertürk, "Oğlum uçağı kaçırdığı için terörist olarak kayıtlara geçti. 4 sene cezaevinde yattıktan sonra af geldi. Hapisten çıktıktan sonra Fırat Nehri’nde ölü bulundu. Oğlumun cesedi, Fırat’ın içinde 40 gün kaldı. Tesadüf eseri balıkçılar Fırat’ta oğlumun cesedini bulmuş bize haber verdiler gittik teşhis ettik. Bize oğlumun Fırat Nehri'nde boğularak öldüğünü söylediler. Oysa, Mehmet iyi yüzme biliyordu. Mehmet bizim için uçak ile bir bütün olmuştu. Mehmet'i toprağa verdikten bir süre sonra onun mezarına uçak maketi yaptırmaya karar verdim. Halfeti'de bir demirciye sacdan yaptırdığımız 2 metrelik uçak maketini mezarın üzerine koydum. Mezarda uçak görenler çok şaşırıyor ama sonra oğlumun hikayesini öğrenince dua ediyorlar" diye konuştu.

AL(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)