Enver ALAs -Taner YENER / İstanbul, () - Hava Harp Okulu'nda 60. dönem mezunu 194 teğmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı törenle diplomalarını aldı. Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın '60'ıncı Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni' cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Saat 18.10'da başlayan töre Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve kuvvet komutanları ile mezun teğmenlerin aileleri katıldı. 

Törende konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay, Türk Hava Kuvvetleri'nde değişim ve dönüşümünün hiç durmadan devam edeceğini söyledi. Alpay, "Bu değişim daha etkili bir komuta yapısı yanında, envantere giren veya girecek olan, havadan ihbar kontrol uçağı A-400M stratejik nakliye uçağı; modernize edilmiş F-16 uçakları, F-35 müşterek taarruz uçağı ve ANKA insansız hava aracı gibi bir çok modern harp, silah ve sistem platformları ile bunlara ait mühimmat ve donanım ve yazılımı kapsamaktadır" dedi.

"GÜÇLÜ BİR HAVA KUVVETİ ANCAK GÜÇLÜ VE NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜYLE DAHA İLERİYE GİDEBİLECEKTİR"



Mezun olan teğmenlere seslenen Alpay, "Türk Hava Kuvvetleri, varlığıyla caydırıcı ve gerektiğinde tek başına savaşın kaderini tayin edebilecek özellikte bir kuvvettir" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:



"Güçlü bir hava kuvveti ancak güçlü ve nitelikli insan gücüyle daha ileriye gidebilecektir. Aldığınız kapsamlı eğitim ile profesyonel asker ve cesur havacılar olmanın yanında, Hava Kuvvetleri'ni daha üst seviyelere taşıyabilecek, değişim ve dönüşümü hızlandıracak niteliklerle mezun oluyorsunuz. Vatansever subaylar olarak topluma ve çevrenize örnek teşkil edeceğinize, şartlar ne olursa olsun, dürüstlükten, vazifeden iş ahlakından ve mükemmellikten asla taviz vermeyeceğinize olan inancım tamdır."

MEZUNLAR ADINA KONUŞTU



Törende mezunlar adına konuşan devre birincisi Hava Teğmen Bayram Berkant Kaptı, Hava Harp Okulu'ndan 'genç teğmenler' olarak mezun olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Kaptı, "Sahip olduğumuz üstün ahlak ve fazilet, kazandığımız yüksek sorumluluk, disiplin anlayışı ve kurum kültürümüz ile Ulu Önder Atatürk'ün göstermiş olduğu 'istikbal göklerdedir!' hedefi hayatımız boyunca bizlere yol gösterici olacaktır. Herkes bilmelidir ki, çağdaş uygarlık yolunda sağlam adımlarla ilerleyebilmek için en az karşımızdaki tehdit kadar güçlü olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Mazisi şan ve zaferlerle dolu Silahlı Kuvvetlerimizin bu mavi üniformamızın bize verdiği şerefe layık olabilmek için, al bayrağımız ve milletimiz uğrunda her türlü fedakarlığa hazır bulunacağız" dedi.







CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DÖNEM BİRİNCİSİNE DİPLOMASINI VERDİ



Devre birincisi Hava Teğmen Bayram Berkant Kaptı, konuşmasının ardından yaş kütüğüne uçak maketi çaktı.



Törende dönem birincisi Teğmen Bayram Berkant Kaptı, diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı. Dönem ikincisi Teğmen Cengizhan Alagöz diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üçüncü olan Teğmen Mehmet Korucu diplomasını Başbakan Ahmet Davutoğlu, dördüncü olan Teğmen Bahattin Kuşaksız, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, beşinci olan Teğmen Eyüp Özmen ise diplomasını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın elinden aldı. Daha sonra dereceye giren teğmenlere diploma ve armağanları verildi.



Törende, bu yıl 6'sı bayan 4'ü Azeri, 2'si Gürcü, 2'si Türkmen, 2'si Ürdünlü 10 misafir askeri öğrenciyle birlikte toplam 194 hava teğmen diplomasını aldı.

F-16 VE F-4 UÇAKLARI ÜÇLÜ KOL GEÇİŞİ YAPTI



Diplomaların verilmesinin ardından sancak devir - teslim töreni gerçekleştirildi. Sancak devir teslimi sırasında F-4 ve F-16 uçakları tören alanı üzerinden alçak uçuşla geçti. Mezuniyet töreni, "Hava Harp Okulu Marşı"nın okunması ve geçiş töreninin ardından sona erdi. Mezun genç teğmenler, törenin ardından tören alanının ortasına gelerek kılıçlarını birbirlerine çaktı. Törenin sonunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer protokolle birlikte tören alanına inerek gösteri uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetleri'nin Solo Türk ekibine ait F-16 uçaklarının gösterisini izledi.

FOTOĞRAFLI