Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HATAY'IN anavatana katılışının 75’inci yıldönümü etkinliklerinde yapılan 75 metre uzunluğundaki künefe halka dağıtıldı.

Hatay'ın Anavatana katılışı nedeniyle düzenlenen Antakya Festivali'nin bu yıl 30'uncusu gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Atatürk Caddesi'nde yapılan 'Künefe Şöleni'ne Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hataylı çeşitli din temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tepsi künefeyi havaya atarak çevirdi. Künefeyi başarıyla çeviren Başkan Savaş, vatandaşlardan ve protokol üyelerinden alkış aldı. Başkan Savaş, künefenin şerbetini dökerek, vatandaşlara ikram etti.

75'inci yılda 75 metre uzunluğundaki künefe imalatı için 400 kilogram tel kadayıf, 200 kilogram şeker ve 250 kilogram peynir ve 80 kilogram tereyağı kullanıldığı belirtildi. Künefeyi 10 kişilik bir ekibin 2 haftada hazırladığı öğrenilirken, en az 4 bin porsiyon olduğu belirtildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın şerbeti dökerek vatandaşlara ikram etmesiyle başlayan künefe şöleni, vatandaşların yoğun ilgisiyle kısa sürede tükenirken, yaşanan izdiham sonucu birçok çocuk ezilme tehlikesi geçirdi. Dağıtımda yaşanan sorunlar ve organizasyon eksikliği nedeniyle birçok kişi künefeyi kendi elleriyle almaya çalışınca ortaya hoş olmayan görüntüler çıktı.

Başkan Savaş, her yıl olduğu gibi bu yıl da Hatay’ın anavatana katılışı nedeniyle künefe yapıldığını ve bu yıl yapılan künefenin 75 metre uzunluğunda olduğunu söyledi. Başkan Savaş ayrıca 30'uncu Hatay Festivali kapsamında düzenlenecek olan Burcu Güneş ve Moğollar konserlerinin de İsrail'in Gazze'de hayatını kaybedenler nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI