Ramazan ÇELİK-Mehmet EZER/ ANTAKYA(Hatay), ()-JANDARMA Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'inci yıldönümü etkinlikleri ve Engelliler Haftası nedeniyle Hatay'da bedensel ve zihinsel engelli 60 kişi İl Jandarma Komutanlığı'nın organize ettiği yemin töreniyle asker olmanın sevincini yaşadı.
Serinyol 121'inci Jandarma Er Eğitim Alayı'nda düzenlenen yemin törenine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile protokol üyeleri ve engellilerin yakınları katıldı. Törende, asker elbisesi giyen 60 engelli, askerlerin refakatinde tören alanına geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından asker adayları hep birlikte yemin ederek asker olurken, törende duygulu anlar da yaşandı. Engelliler Türk Bayrağı'na el basıp yemin ederken, yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı.
Yemin töreni ardından bir konuşma yapan Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, 'Askerlik mükellefiyet ve asker-millet' kavramlarının Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Askerlik Kanunu kapsamında silahaltına alınmaları mümkün olmayan vatandaşlarımızın, bu ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bugünü tertiplemiş bulunmaktayız."
Konuşmaların ardından Vali Celalettin Lekesiz ile Albay Hasan Koçyiğit, engellilerin terhis belgelerini verdi. Tören, engellilerin tören geçişi ile sona erdi. Törenin ardından engellilerin yakınları da tören alanına girip onların sevincine ortak oludu. Bir günlüğüne dahi olsa asker olmanın sevincini yaşayan engelliler daha sonra davul zurna ile halay çekip oynadı.

RÇ,ME(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)