HATAY'ın merkez Antakya İlçesi'nde Hatay İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile şehirde yaşayan 3 semavi dinin temsilcileri bir araya geldi.
Hatay Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğünün organizasyonuyla Hatay’da yaşayan üç semavi dinin temsilcileri ve Güvenlik Şube Müdürlüğünde görevli polisler akşam yemeğinde bir araya geldi. Emniyet müdürlüğü yetkilileri Gezi Parkı odaklı gelişmelerde olayların gelişmemesi için araya giren Hatay’ın önde gelen din adamlarına teşekkür ettiler. Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç yemekten sonra yaptığı konuşmada, Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında Hatay’da yaşanan olayların tüm Türkiye’den daha çok sürdüğünü ve Hatay şehrinin huzurunun bozulması noktasına kadar ilerlediğini söyledi. Hatay’ın huzur ve güvenliği için emniyet mensuplarının ellerinden gelen herşeyi yaptığını kaydeden Ragıp Kılıç, Hatay’daki olayların sona ermesinde Hatay’ın dinamikleri olan din adamlarının büyük etkisi olduğunu vurgu yaptı.
Medeniyetler şehrinde renklerin zenginliği projesi kapsamında bu etkinliğin düzenlendiğini söyleyen Güvenlik Şube Müdürü Numan Şahaboğlu, Hatay’ın birden çok kültür, din ve zenginliği bir arada yaşadığını belirterek, "Bu proje sayesinde son zamanlarda üzerinde çok farklı senaryolar gerçekleştirilen oyunlar oynanan Hatay’ın barış ve huzur ortamı hedef alındı. Olumsuzluklara ve yaşanan aksiliklere rağmen Güvenlik Şube Müdürlüğü olarak elimizden geleni yaptık" dedi.
Toplantıya Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Emniyet Müdür Yardımcıları, Musevi Cemaat Başkanı Şaul Cenudioğlu, Hatay Müftü Yardımcısı Cafer Erol, Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ve Jan Delüller, HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz, Güvenlik Şube Müdürü Numan Şahaboğlu ile güvenlik şubede görevli polis memurları katıldı.