İZMİR’de, DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi üyeleri, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bildiri dağıtarak, sağlık politikalarını ve hastalardan katkı payı alınmasını protesto etti.
DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi üyesi bir grup emekli, sabah saatlerinde, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinikler bölümünde toplandı. Sendikalı emekliler, DİSK önlükleri ve ellerindeki bildirilerle, özel ve vakıf hastanelerinde alınmaya başlanan ilave ücretlerin adaletsizlik yarattığını anlattı. Önce hastane içinde hastalara bu duruma tepki göstermeleri için çağrıda bulunan Emekli-Sen üyeleri daha sonra bahçeye çıkarak bildiri dağıtmaya devam etti.
Hükümetin ücretsiz, eşit ve adaletli sağlık hizmeti sunana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen DİSK Emekli Sen Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz, yerel seçimlerin önemine de dikkat çekerek, “30 Mart’ta sandıkta hükümete bunun hesabını soracağız. Sermayeden yana olan bu sistemin yerine halktan yana bir sistem getirilene kadar mücadelede kararlıyız. Sizleri de paralı ve parası kadar sağlık hizmetine mahkum eden bu sisteme karşı bizimle mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.