ZONGULDAK'ta, kamuya ait sağlık kuruluşlarında çalışan 260 temizlik görevlisine, hastanelerdeki temizlik hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla 5 yıldızlı otelde eğitim veriliyor. 
Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği ile Dedeman Zonguldak Oteli arasında imzalanan protokol kapsamında, Atatürk Devlet Hastanesi, Kilimli Semt Polikliniği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde taşeron firmalara bağlı görev yapan temizlik personeline, 'Kat Hizmetleri' eğitimi veriliyor. Otelde geçen 23 Ekim'de başlayan eğitim, 27 Şubat 2014'te sona erecek.
Dedeman Zonguldak Oteli Kat Hizmetleri Müdürü Selçuk Gürhan, akşam mesai bitiminde 2 grup halinde eğitimlere katılan personele, kat hizmetlerinin tanımı, organizasyonu, görevleri, oda temizliği, oda temizlik kontrolü, ofis temizliği, kat hizmetleri raporlama, tuvalet ve banyo temizliği, cam silme, toz alma, yatak yapımı, hasta odası temizliği, hasta odasına giriş, kişisel hijyen, görgü kuralları, cila atma teknikleri ve çamaşırhane hizmetleri konularında eğitim veriyor.
Hergün büyük bölümü salonda teorik bilgiler içeren 2 saatlik eğitimin son bölümünde ise temizlik görevlilerine otel katlarında uygulamalı eğitim de veriliyor. Dünkü eğitimde otel personeli, eğitime katılan temizlik görevlilerine oda temizliği ve yatak yapımının nasıl olacağını uygulamalı gösterdi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren, hastanelerdeki temizlik kalitesini artırmak amacıyla bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Eğitimin 4 ay süreceğini belirten Eren, "Yaptığımız bu eğitim Türkiye'de bir ilk. Bizden başka yapan yok. Hedefimiz ise personelimizin otelde öğrendikleri eğitimi görev yaptıkları hastanelerde uygulatmak. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.
Dedeman Oteli Kat Hizmetleri Müdürü Selçuk Gürhan da amaçlarının, 5 yıldızlı kat hizmetinin sağlık kuruluşlarında uygulanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Gürhan, "5 yıldızlı hizmet kalitesini üzerlerine giydikleri üniforma gibi oturtabilirsek, yapmış olduğumuz eğitimin karşılığını almış olacağız. Kursiyerlere, 5 yıldızlı otelde kat hizmetlerinin nasıl verildiğini anlatıyoruz" dedi. Kursiyerler de eğitimin çok faydalı geçtiğini söyledi.