SİVAS Devlet Hastanesi çalışanlarından oluşan Türk halk müziği korosu, 14 Mart Tıp Bayramı'nda vereceği konserin hazırlıklarını sürdürüyor. 20 kişiden oluşan koroda, doktor, hemşire ve hastane sekreterleri yer alıyor.
Sivas Devlet Hastanesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri için koro oluşturuldu. Yaklaşık 1 ay önce konser hazırlığına başlayan koroyu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muzaffer Sarısözen Türk Halk Müziği Topluluğu çalıştırıyor. Hastanenin toplantı salonunda hazırlıklarını sürdüren koro, 15 eserin provasını yapıyor.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Muzaffer Sarısözen Türk Halk Müziği Topluluğu Şefi Tevfik Geneş, "Hastanemizde doktorlar ve hemşirelerden oluşan bir ekip kurmuşlar. Beraberce gayet güzel bir çalışma ortamına girdik. Şu ana kadar 4 türkü hazırladık. 14 Mart'a kadar inşallah 10-15 türkülük güzel bir repertuvar ile Sivas halkına ve sağlıkçı arkadaşlarımıza konser vereceğiz" dedi.
Koroda yer alan kadın doğum uzmanı Emire Oğuz Orhan da "Biz hocamızdan ve saz arkadaşlarından bir istekte bulunduk, bizi kırmadılar. Yaklaşık 1 aydır çalıştırıyorlar. İş çıkışında hemşire arkadaşlar ve diğer sağlık çalışanı arkadaşlarla toplanıp güzel vakit geçiriyoruz. Yeni türküler öğreniyoruz, eğleniyoruz. 14 Mart'ta koromuzla bir konser vereceğiz. Tüm sağlık çalışanlarını konserimize bekliyoruz" diye konuştu.
Koronun, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'nde de konser vereceği öğrenildi.