DENİZLİ’de, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Türkan Okyaz, Servergazi Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde dün iki hasta yakınının, doktorlarla özel güvenlik görevlilerine saldırdıklarını, olayın sağlık çalışanlarının ne şartlarda çalıştığının göstergesi olduğunu söyledi.
Servergazi Devlet Hastanesi önünde toplanan SES Denizli Şubesi üyeleri, 'Sağlıkta şiddete son' yazılı afişle basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan SES Şube Başkanı Türkan Okyaz, dün saat 15.00 sıralarında acil serviste görevli sağlık çalışanları ve özel güvenlik görevlilerinin hasta yakınları tarafından darp edildiğini belirtti. Okyaz, acil servise kalp rahatsızlığı sonucu getirilen 62 yaşındaki Fatma D.'nin oğulları 34 yaşındaki Murat D. ile 31 yaşındaki Rıza D.'nin, anneleriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle olay çıkardıklarını, iki hasta yakınının, doktorlar Mustafa Olcek ile Bengü Taşdibi ve özel güvenlik görevlerine saldırdığını kaydetti. Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan iki kişinin, ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldığını dile getirdi. Okyaz, doktorlarla özel güvenlik görevlilerinin darp raporu aldıklarını belirtti.
Hasta yakınlarının acilde görevli sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerine karşı adeta linç girişiminde bulundunu öne süren Türkan Okyaz, “Son yıllarda sağlık çalışanları polikliniklerde, acil servilerde, hastane koridorlarında veya sokakta şiddete maruz kalmaktadır. Karşılanmayan taleplerin sorumlusu olarak doktorlar ve sağlık çalışanları gösterildi. Yetkililerin doktor ve sağlık çalışanlarını küçümseyen konuşmaları, sağlık çalışanlarını hedef haline getirdi. Siyasi yetkililer ve sağlık yöneticileri, yaşanan aksaklıkların sorumlusu olarak doktorları ve sağlık çalışanlarını işaret ediyor. Vatandaşların sağlık hizmeti alırken yaşadığı mağduriyetin sorumlusu bizler değiliz. Acil servislerdeki izdihamların sorumlusu bizler değiliz” dedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam etmesi durumunda vatandaşların tedavi hizmeti alacak sağlık çalışanı bulamayacağını dile getiren Okyaz, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması için önlemlerin acilen alınması gerekiyor yoksa hastaneler çalışamaz duruma gelecek” diye konuştu.