Ahmet İNCE / GÖRDES(Manisa), () - MANİSA'nın Gördes İlçesi'nde diyaliz hastası kızı 7 yaşındaki Hatice Cabar'ı her gün okuluna götürerek ders saatleri boyunca refakat eden anne 35 yaşındaki Kerime Cabar, örnek davranışıyla çevresindekilerin takdirini topluyor. Teneffüslerde kızının tüm ihtiyaçlarını karşılayan fedakar anne, minik Hatice'nin her anını paylaştığı okul arkadaşı oldu.
Gördes İlçesi Cabarlar Mevkii'nde bir tarla evinde yaşayan Cabar ailesinin küçük kızı Hatice, böbrek yetmezliği nedeniyle 1.5 yaşındayken tanıştığı periton diyalizli yaşamında, en büyük desteği annesi Kerime Cabar'dan alıyor. Günde 4 kez tedavi uygulanan Hatice, 2013- 2014 eğitim ve öğretim yılı başlangıcında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda okul hayatına 'merhaba' dedi. Annesi Kerime Cabar ile beraber, her gün 13 kilometre uzaklıktaki okuluna servisle giden Hatice, tüm zorluklara karşın başarılı bir öğrenci olmak için çalışıyor.
'TENEFFÜSTE ALTINI DEĞİŞTİRİYOR'
Küçük kızının hastalığı nedeniyle altını da bağlayan annesi Kerime Cabar şunları anlattı:
"Kızımla beraber okula gidip, ders saati bitene kadar oradan ayrılmıyorum. Teneffüs aralarında tedavisini yapıyor, altını değiştiriyorum. Aile olarak geçimimizi çiftçilikten sağlıyoruz. Tarla işlerini ve hayvanların bakımını eşim Muammer Cabar üstlendi. Hatice'nin tedavisi için, okulun deposunda bir oda ayrıldı. Devlet bana ayda 750 TL tutarında bakım maaşı bağladı."
Kerime Cabar, minik Hatice'yi her ay düzenli olarak İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne kontrole götürdüğünü de belirtti.
Hatice'nin sınıf öğretmeni Hicran Şahar ise, anne Kerime Cabar'ın örnek davranışından övgüyle söz ederek, "Bir anne fedakarlığını her gün gören bir eğitimci olarak duygulanıyorum. Bunu ifade etmek çok zor. Öğrencim minik Hatice'yi bağrıma basıyorum ama annesini de hayranlıkla izliyorum" diye konuştu.

Aİ(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)