Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı iki büyük hastane olan Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastaneleri Kadın Doğum Servisi, Çocuk Servisi ve Çocuk Poliklinikleri alanlarında çocuklara hastaneyi sevdirecek yeni düzenlemeler yapıldı. Artık çocuklar, çizgi film karakterlerinin resimleriyle süslü bu bölümlerde, jonglör eşliğinde doktor korkuları olmadan, kendilerini oyun alanında hissederek tedavi olabilecek.
Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniklerinin duvarları çizgi film karakterlerinin resimleriyle süslendi ve lohusa servislerinde yeni doğum yapan annelerin odalarının kapısına bebek süsleri asıldı. Ayrıca Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği'nde jonglör, günün belirli saatlerinde tedaviye gelen çocukları eğlendirmek için gösteriler yapacak. Bu uygulama yakın bir sürede Servergazi Devlet Hastanesi'nde de başlatılacak. Servergazi Devlet Hastanesi doğum ameliyathanesi önünde babalar için doğumu bekleme salonu oluşturularak televizyondan babaların heyecanını rahatlatmak adına yazılar yayınlanmaya başlandı.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, uygulamalarına son dönemde yenilerini ekleyerek Denizli'nin iki büyük hastanesi olan Servergazi ve Denizli Devlet Hastanelerinde çocuklara ve ebeveynlerine yönelik yeni düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Sağlık tesislerimize başvuran ve tedavisini olan hasta ve hasta yakınlarımızın, bu kurumlarımızdan mutlu ve memnun ayrılmaları bizim öncelikli hedeflerimiz arasında. Birlik olarak başlattığımız uygulamalarımızla da bu hedefimizi yerine getirmeye çabalıyoruz. Son olarak da Servergazi ve Denizli Devlet Hastanelerimizde, çocuk hastalarımızın doktor korkusunu bir nebze olsun rahatlatmak adına duvarları çizgi film karakterleriyle süslü poliklinik alanları oluşturduk. Artık çocuklarımız, hastalandıklarında geldikleri hastanede kendilerini çizgi film dünyasında gibi hissedecekler ve beklerken sıkılmayarak güzel vakit geçirebilecek. Çocuklarımızın poliklinik sırası beklerken sıkılmamaları adına onlara gösteri yapan bir jonglör de ayarlandı ve böylece çocuklarımız hastaneden eğlenerek ayrılacaklar" dedi.

FOTOĞRAFLI