Enver ALAS / İSTANBUL, () TEMA ve 1. Ordu Komutanlığı işbirliğiyle düzenlenen Fidan Dikim Şenliği'nde 3 bin 100 öğrenci, 3 bin 500 fidanı Hasdal Kışlası'nda toprakla buluşturdu.
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA) Vakfı ile 1. Ordu Komutanlığı işbirliğiyle Hasdal 6’ncı Motorlu Piyade Alay Komutanlığı’nda düzenlenen Fidan Dikim Şenliği'ne İstanbul'un çeşitli ilk ve orta dereceli 53 okulundan katılan 3 bin 100 öğrenci, 3 bin 500 fidan dikti. Törene Tankçı Kurmay Albay Savaş Beyribey, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, TEMA Vakfı gönülleri, üst düzey komutanlar, erler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Fidan dikim Şenliği'ne evsahipliği yapan Tankçı Kurmay Albay Savaş Beyribey, törende yaptığı açılış konuşmasında Türk halkının vatan topraklarına çok önem verdiğini belirterek, "Türk milleti dünyada vatanına önem veren ve can vermek de dahil her türlü fedakarlığı seve seve gösteren bir millettir" dedi. Ağaç dikmenin önemine değinen Beyribey, "Ne yazıkki ülkemizde bir yıl içinde başta erozyon nedeniyle denizlere taşınan toprağın miktarının 500 milyon tondan fazla olduğu bilimsel bir gerçektir" diye konuştu.

10 YILDA YAKLAŞIK 3 MİLYAR FİDAN DİKİLDİ
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, 1998'den beri öğrencilerle fidan dikim faaliyetlerini yaptıklarını belirterek, öğrencilerin kışlaya 3 bin 500 fidan diktiklerini söyledi. Ataç, Gençlerimiz ve çocuklarımız fidanlarımızı Mehmetçiğimize emanet edecek" diye konuştu. "Fidan dikmek öğrenci kardeşlerimiz için yapılabilecek faaliyetlerin en güzellerinden birisi" diyen İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ise, "Biz kamu kurumu olarak son 10 yılda Türkiye ölçeğinde 3 milyara yaklaşan bir fidan dikimi gerçekleştirdik. Yılda 50 bin hektar ağaçlandırma ve 70 bin hektarda erozyonla mücadele çalışmaları yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler 3 bin 500 fidanı yanlarındaki görevli TEMA Vakfı gönüllüleri ve erler ile birlikte diktiler.
(BB) (FOTOĞRAFLI)