ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Harran Üniversitesi Senatosu, yarın başlayacak olan bahar şenliği programının Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.
Harran Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Soma'daki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle '15. Bahar Şenlikleri'nin iptal edildiği duyuruldu. Üniversite senatosu adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"13 Mayıs 2014 Salı günü Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan elim kaza, üniversitemizin tüm mensuplarını derinden üzmüştür. Bu kazada, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Maden ocağında mahsur kalan yurttaşlarımızın bir an evvel sağ salim ailelerine kavuşmalarını ümit ediyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve 15 Mayıs 2014’de başlayacak olan '15. Bahar Şenlikleri'ni, bu büyük acıdan dolayı iptal ediyor; Aziz Milletimizin böyle acıları bir daha yaşamamasını Yüce Allah’tan temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Harran Üniversitesi Senatosu."

AHÇ(HK/BT)