MANİSA’nın Demirci ilçesi Rahmanlar Köyü’nde yaşayan 77 yaşındaki Hatice Kıran’a yardım eli uzatan Demirci Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), tam donanımlı bir ev yaptırarak kimsesiz kadını sıcak bir yuvaya kavuşturdu.
Demirci ilçesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ’Kimsesizlere Barınma Desteği’ projesiyle Rahmanlar Köyü’nde tek başına yaşayan Hatice Kıran’a ev yaptırdı. Harabe görünümündeki evinde tek başına kalan Hatice Kıran için harekete geçen SYDV, devlet-vatandaş işbirliğiyle içinde banyo, mutfak ve tuvaletinin de bulunduğu tek odalı bir ev inşa etti.
Yeni evinde Hatice Kıran'a misafir olan Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, devletin sıcaklığı ve şefkatini yaşlı, yetim, öksüz ve engelli vatandaşlara yılın her günü göstermesi gerektiğini belirtti. Kaymakam Sezgin, “Maddi imkansızlıklar neticesinde toprak damlı evlerde son derece elverişsiz koşullarda yaşamını sürdüren ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak barınma yardımında bulunuyoruz. Bu sayede projeden faydalanan vatandaşlarımızın evlerini insan onuruna yaraşır, kullanışlı ve sağlıklı bir hale getiriyoruz. Her şeyin en iyisine layık olan vatandaşlarımızın yaşam kalitesi ve standartlarını yükseltmek adına devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla çaba sarf ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, projeye sunduğu destekten ötürü teşekkür ederiz” dedi.
“EV EDİNDİRME PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”
SYDV Müdürü Fikret Çelik ise, kimsesiz oldukları tespit edilen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına çalıştıklarını söyleyerek “Bu kapsamda Rahmanlar Köyü muhtarı Bilal Dönmez’in de katkılarıyla Hatice Kıran ninemiz için kısa sürede ev inşaatının tamamlanmasını sağladık. Ninemizin mutluluğu görülmeye değerdi. Onun gibi 6 vatandaşımıza da ev edindirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Onların da önümüzdeki günlerde ev sahibi olmasını sağlayacağız” diye konuştu.