BİTLİS Valisi Veysel Yurdakul, Mutki İlçesi'nde doğum sancısı tutan 27 yaşındaki Zeynep Geldegül'ü askeri helikopterle köyünden alıp hastaneye ulaştıran pilotlar Yarbay Hasan Hüseyin Özkan, Üsteğmen Bekir Eke ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Yüksel'e teşekkür edip, takdirname verdi.
Mutki'ye bağlı Çiğdemalan Köyü'nde yaşayan ve ikinci çocuğuna hamile olan Zeynep Geldegül'ün eşi Erol Geldegül, geçtiğimiz Cumartesi günü eşinin sancılarının artması üzerine durumu 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresi'ne bildirdi. Ancak İl Özel İdare ve 112 Acil Servis ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle köye ulaşamadı. Bunun üzerine İl Jandarma Komutanlığı'ndan havalanan helikopter, doğum hastası Geldegül'ü almak için Çiğdemalan Köyü'ne gitti. Köye iniş yapan helikoptere bindirilen Geldegül, köyden alınarak İl Jandarma Komutanlığı helikopter pistine getirildi. Burada hazır bekletilen ambulansla Bitlis Devlet Hastanesi'ne götürülen Geldegül, hastanede yaklaşık 30 dakika sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi.
Pilotların bu başarısı, bugün Bitlis Valisi Veysel Yurdakul tarafından ödüllendirildi. Vali Yurdakul, makamında kabul ettiği İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen ve hastayı kurtaran Pilotlar Yarbay Hasan Hüseyin Özkan, Üsteğmen Bekir Eke ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Yüksel'e özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Vali Yurdakul, kanamalı doğum hastasını kurtaran pilotların kendi hayatlarını riske attıklarını belirterek "Helikopterimizle, gerekse kızak ambulanslarımızla vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. İki gün öncede Mutki ilçemizden gelen bir ihbarı değerlendirerek, doğumu yaklaşmış bir bayanın yardımına çok değerli il jandarma bünyesindeki pilotlarımız, bütün imkan ve kabiliyetleri ile koştular. Uzun çabalar sonucu bu çocuğumuz sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Tabi bizim jandarmamız şehrimize ve kırsal vatandaşımızın güvenliği için konuşlanmış bir teşkilattır. Jandarma personelimiz bunu yaparken nasıl hayatlarını ortaya koyuyorlarsa aynı zamanda bu vatandaşlarımızın doğum ihtiyacı anında da kendi hayatlarını ve geleceklerini riske ederek çok yoğun bir mücadeleye giriştiler. Bizler de buna şahit olduk. Allah'a hamd olsun olumsuz hava koşullarına rağmen hastamız helikopter ile alındı hastanede doğum yaptırıldı. Ben özellikle bu operasyonda yer alan ve vatandaşlarımızın bu tür hizmetlerine koşan başta il jandarma komutanımız olmak üzere çok değerli pilotlarımıza yüksek farkındalık ve yüksek özverileri için kutluyorum" dedi.