*Halkevleri üyesi bir grup, İstanbul merkezli yürütülen 17 Aralık operasyonu ilgili olarak, "Hırsızlığa, Talana Artık Yeter. Hükümet İstifa" diyerek AKP Şişli İlçe Başkanlığı'na yürüdü. Slogan atarak yürüyen grup üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM İSTANBUL

Halkevleri üyesi bir grup, "Hırsızlığa, Talana Artık Yeter. Hükümet İstifa" yapılı pankart açarak Adalet ve Kalkınma Partisi Şişli İlçe Başkanlığı'na yürüdü. 18.30 sıralarında bir alışveriş merkezinin önünde toplanan eylemciler, yere koydukları ayakkabı kutusuna para attı. Sık sık "Hırsızlardan hesabı halk soracak" "Yalana talana AKP'ye hayır" şeklinde slogan atan eylemciler, AKP Şişli İlçe Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. İlçe binası önünde grup adına bir basın açıklaması yapan Hasan Pulat “Halkevleri olarak AKP iktidara geldiğinden beri, kamu kaynaklarını yağmalayan, kamusal hizmetleri sermayenin talanına açan iktidar olduğunu söyledik. Yalana, talana, zorbalığa artık yeter. Hüküm halkındır. Halka güvenmeyen, halkın taleplerini arkasına almayan 'siyasi mühendislik' projeleri geçmişte olduğu gibi bugün de hüsranla sonuçlanacaktır" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından içinde ayakkabı olan bir ayakkabı kutusu getirildi. Yere bırakılan kutuya para atıldı. Polis eylem nedeniyle Şişli AKP İlçe Binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Grup yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.