BURSA'nın Orhangazi İlçesi Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sanayi kuruluşları ile işbirliği sayesinde pek çok kişinin yeni iş imkanına kavuşacağı açıklandı.
Orhangazi Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Componenta Döküm Sanayi ile birlikte geliştirdiği "vinç operatörü" ve "forklift operatörü" kurslarında 168 saatlik teorik bölümün tamamlanarak 30 saatlik uygulamalı bölüme geçildiği bildirildi. Componenta Fabrikası'ndaki kurslarda Üretim Müdürü Hamza Çelik ve Üretim Formeni Tahsin Erfiliz ile İş Güvenliği Uzmanı Bülent Kapucuoğlu görev alıyor.
Orhangazi Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ragıp Kargın projede ilk çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini, bundan sonra da yeni alanlarda kurslara devam edeceklerini söyledi. Kargın ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Gürkan kurs çalışmalarını yerinde inceleyerek Componenta yetkililerinden bilgi aldılar.
Ragıp Kargın hazırlık çalışmalarını diğer fabrikalarda da başlattıklarını belirterek bu kapsamda yaklaşık 800 kişinin gruplar halinde çeşitli işçi eğitimi programlarından geçirileceğini söyledi. Kargın bu çalışmaların ikinci aşamasında Elsan Elyaf, Kirpart ve Günmak Hidrolik Sanayi gibi sanayi kuruluşları ile işbirliğine gidilerek ihtiyaç duyulan alanlarda kalifiye eleman yetiştirileceğini açıkladı. IA/(FK) (fotoğraflı)