Serpil KIRKESER / İSTANBUL, () İŞADAMI Halis Toprak'ın kızları Aynur Toprak ve Aysel Duruk bir ay önce babalarından haber alamadıklarını ve hayatından endişe ettiklerini belirterek polis merkezine başvurdu.
Başvuru üzerine Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nde görevli bir amir, bir polis memuru, Beşiktaş'ta bulunan Toprak Holding'e giderek, Halis Toprak'ın ifadesine başvurdu. Toprak'ın ifadesinde "Kızlarımla görüşmek istemiyorum. O nedenle telefonlarına çıkmadım. Kızlarım bu nedenle kayıp başvurusu yapmış olabilir. Kayıp değilim" dediği öğrenildi.
muhabirine açıklama yapan Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar da müvekkilinin kayıp başvurusu üzerine ifadesinin alındığını, kaybolmadığının anlaşılması üzerine kayıp başvurusunun düştüğünü söyledi.

TOPRAK HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA
Toprak Holding'den yapılan açıklama şöyle:

"Halis Toprak'ın 10 çocuğundan 2'si olan Aynur Toprak ve Aysel Duruk'un savcılığa yaptığı sikayet uzerine, İstanbul Asayis Şubesi Kayıp Bürosu'ndan gelen polisler bizzat Halis Toprak'in 5 Mayis 2014 tarihinde ifadesini alıp, kayıp olmadığına dair tutanak tutmuşlardır. Aynur Toprak ve Aysel Duruk, daha önce de birçok defa Halis Toprak'ın akli melekelerini yitirdiğini iddia ederek vesayet altına alınması talebiyle dava açmis, 2010 yılında Bakırköy Hastanesi, 2013 yılında da Adli Tıp Kurumu tarafindan Halis Toprak'ın akıl sağlığının yerinde olduğuna dair verilen raporlar sonucunda, açtıkları birçok dava yüce Türk yargısı tarafından reddedilmistir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz."