İSTANBUL'da Haliç'te 9 Şubat cumartesi günü ölü bulanan, Kocaeli Cengiz Toper Deniz Hava Üst Komutanlığı’nda 4 aylık asker Mustafa Görciz, memleketi Manisa’da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
Manisa Barbaros Mahallesi Aliağa Camii’nde öğle namazından sonra düzenlenen törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, askeri erkan, mahalle sakinleri ile Mustafa Görciz’in yakınları katıldı. Vali Savaş ile Tugay Komutanı Tuğgeneral Arslan, işsiz baba Ali Görciz’e başsağlığı diledi. Baba Ali Görciz oğlunun tabutunun başından bir dakika bile ayrılmadı. Eşinden boşanan anne Öznur Gözay ve Mustafa Görciz’in kız kardeşi 12 yaşındaki Elif Görciz, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Tören sırasında ölen askerin babaannesi Sultan Görciz’in tabuta sarılmak istemesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Mustafa Görciz’in cenazesi törenin ardından Kırtık Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Mustafa Görciz’in dayısı Aytaç Tokmak, yeğenini neden öldüğü konusunda kendilerine henüz bir açıklama yapılmadığını dile getirerek, “Öldü mü, yoksa öldürüldü mü hala bilmiyoruz. Bu konuda savcılığın gerekli soruşturmayı sürdürdüğünü biliyoruz. Otopsi de yapıldı. Ama bir açıklama yok. Edindiğimiz bilgilere göre hafta sonu, yeğenim Mustafa bir arkadaşıyla bitirdiği kazan dairesi kursu belgesini almak için İstanbul’a gitmiş. Belgesini aldıktan sonra arkadaşıyla gezmiş. Ancak ondan sonra kaybolmuş. Arkadaşının kim olduğunu da bilmiyoruz” diye konuştu.