ŞANLIURFA’nın Halfeti İlçe Halk Eğitim Merkezi ile Halfetililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen el sanatları sergisi Gaziantep’te törenle açıldı.
Kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen el sanatları sergisinin açılışına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile eşi Turan Güvenç, Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Halfeti Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eşref Arıkan, Halfetililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erdoğan, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, insanların hak ettiği şekilde ve standartlarda yaşamalarını arzuladıklarını söyledi. Halk Eğitim Merkezleri ile genç, çocuk ve kadınların önlerini açmaya çalıştıklarını anlatan Vali Güvenç, "Bizim çocuklarımız en iyi okullarda okumayı hak ediyor. Bu anlamda da Halfeti’de çok güzel örnekler var. Bunlar bizi mutlu ediyor. İnşallah bu bölge ve beldelerimiz, daha cazip ve gelişen bölgeler haline gelecektir. Hanımlarımızın artık üretken olmasını istiyoruz. Tek eksik; üretilenleri satamıyoruz. Bunun için belediyelerimizin yer vermesi gerekiyor" dedi.
Halfetililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erdoğan ise Halfeti’yi iyi ve güzel geçmişiyle tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından serginin açılışı yapıldı. Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezerek el sanatlarını inceledi. Halfeti Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan el sanatlarının sergilendiği serginin 2 Kasım’a kadar ziyarete açık kalacağı bildirildi.