ŞANLIURFA'nın Halfeti İlçesi'nde 3 yıl önce çıkan kavgada 1 kişinin ölmesiyle aralarında husumet oluşan Akbaş ile Küçüker aileleri, BDP'lilerin girişimiyle ikna edilerek barıştırıldı.
Halfeti'nin bağlı Balaban Köyü'nde yaşayan Akbaş ile Küçüker aileleri arasında 3 yıl önce arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı. 1 kişinin öldüğü kavganın ardından 2 aile arasında husumet başladı. Olayın kan davasına dönüşmemesi için BDP Gaziantep İl Teşkilatı ile Halfeti İlçe Teşkilatı üyeleri, aileler arasında arabuluculuk yapmaya başladı. Uzun süren görüşmelerin ardından 2 ailenin de barışmaya ikna olması üzerine bugün Balaban Köyü'nde tören düzenlendi. Köy meydanında düzenlenen törene, BDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ile terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan ve husumetli aileler katıldı.
Köy meydanında düzenlenen törene katılanlar 2 kişinin elinde tuttuğu Kuran'ın altından geçti ve yere açılan sofralara oturdu. Törende ilk olarak konuşan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, barış kararı alan ailelerin fertlerini kutlayarak, "Hem siyasal hem de toplumsal meseleler de en zor olan barışmaktır. Ailelerimizin aldığı barış kararını önemsiyoruz. Savaş kolaydır ama barışmak çok zordur" dedi.
PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ise arazi, çocuk kavgalarının neden olduğu kan davalarının Kürtlerin acı gerçeği olduğunu söyledi. Gelinen süreçte bu tarz ölümleri kabullenmediğini ifade eden Öcalan, "Bu kavgaları bırakmalı, barış ve hoşgörü için yaşamalıyız. Hepimiz doğru yaşamalı, iyilik için çalışmalıyız. Bizim amacımız tüm halkımızın ortak kazanımı olmalıdır. Umuyorum bu barış kan davalarının bir daha yaşanmamasına vesile olur" diye konuştu.
Halfeti İlçe Müftüsü Müslüm Çiftçi tarafından okunan duanın ardından Akbaş ve Küçüker ailelerinin temsilcileri tokalaşarak barıştı ve birlikte yemek yedi.