HAKKARİ'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Dağların Kenti Düşler Gençlik Merkezi Projesi' sayesinde gençler, sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlanıyor.
Hakkari İlçe ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Hak-Köy-Der) tarafından yürütülen proje kapsamında, Merzan Mahallesi'nde açılan Gençlik merkezine giden gençler, boş vakitlerini sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yaparak geçiriyor. Haftanın 7 gün hizmet veren gençlik merkezine giden gençler, merkezde ders çalışma imkanı da buluyor.
Oluşturulan kütüphanede kitap okuma fırsatı bulan gençler diğer taraftan ise futbol, masa tenisi, bilardo ve santranç gibi sportif faaliyetlere katılıyor. Gitar ve bağlama dersleri de alan gençler sinemada film izleme olanağını da merkezde buldu. Proje Koordinatörü Cebbar Yakupoğlu, yaptığı açıklamada, projenin amacının gençlerin spor ile bağlarını güçlendirmek olduğunu söyledi. Yakupoğlu, şöyle dedi:
"Proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Müdürlüğü tarafında finanse edilmekte. Projemiz 1 Temmuz 2013 tarihinde başladı. 2014 Temmuz ayında da sonlandıracağız. Bu zaman içerisinde gençlerimiz gençlik merkezine gelerek derslerini çalıştı, sınavlarına hazırlandı. Gençlerimize yönelik her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yapıldı. Spor turnuvalar düzenledik. Proje kapsamında gezi ve piknikler düzenleyerek gençlerin motive olmasını sağladık."
Öğrencilerden Cihan Çiftçi, gençlik merkezinden çok faydalandıklarını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti. Çiftçi, "Bizlere böyle bir yer yaptıkları için teşekkür ediyorum. Burada çok faydalanıyoruz. Burada arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Tenis, santranç, bilardo oynuyoruz. Pikniklere gidiyoruz. Kitap okuyoruz, bilgisayar kullanıyoruz, sinema izliyoruz.Burası bize çok fayda sağladı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI