Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren ve dün cenazesi Hakkari'de defnedilen evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki Emrullah Armut'un ailesi taziyeleri kabul etti. Anne Nesibe Armut, oğlunun işsizlik nedeniyle Soma'ya gittiğini söyledi.
Soma'da meydana gelen maden facisında hayatını kaybeden Hakkarili Emrullah Armut için Yukarı Merzan Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırının girişine de üzerinde Kürtçe 'Seni hiç unutmayacağız' yazılı pankart asıldı. Hakkari'de yıllar önce bir gazetenin dağıtım elemanı olarak çalışan Armut, o dönemde askeri operasyonlara karşı başlatılan canlı kalkan eylemine katıldığı için gözaltına alınarak tutuklandı. 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Armut, işsiz kalınca 8 yıl önce Manisa'nın Soma İlçesi'ne gidip madende çalışmaya başladı.
Soma'da bir salça fabrikasında çalışan Cizreli Şerife Armut'a gönlünü kaptıran Emrullah Armut, 6 yıl önce evlendi. 5 yaşında Rüzgar ve 2 yaşında Rojda adında 2 çocuğu bulunan Armut'un ölümü Hakkari'yi yasa boğdu. Eşi Şerife konuşmakta güçlük çekerken 65 yaşındaki annesi Nesibe Armut oğlunun işsizlik nedeniyle Soma'ya gittiğini söyledi. Anne Armut, "İş için giden oğlumun cenazesi geldi. Çok üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

BD(FE/BT) (FOTOĞRAFLI)