Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de, son dönemlerde arttığı öne sürülen kadın intiharları, taciz, tecavüz ve şiddet olaylarına ilişkin basın açıklaması yapan sosyolog Özgül Doğan, bu tehlikelere karşı önlem alınmasını istedi.
Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Binevş kadın Danışma Merkezi, kentte son dönemde artış kaydeden kadın intiharları, taciz, tecavüz ve şiddet olaylarına ilişkin Belediye önünde basın açıklaması yaptı. BDP'li Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın, basın açıkamasına katılırken, 'Fuhuşa yer temini ve aracılık yapma', 'Tecavüzün cinsiyeti, ırkı, yaşı yoktur. Göz yumma sessiz kalma', 'Taciz ve tecavüz bir insanlık suçudur. Suçlular yargılansın' yazılı dövizleri taşıdı.
Kadın merkezi adına konuşan Sosyolog Özgül Doğan, ülke genelinde olduğu gibi Hakkari'de de çocuk istismarının, uyuşturucu kullanımının, tecavüz ve tacizin, fuhuşun, şiddetin gittikçe arttığını, kadın intiharlarında da artış görüldüğünü anlattı. Doğan, şöyle dedi:
 "Sistemin kendi eliyle toplumu yozlaştırarak siyasete ve sosyal yaşama girmesini engellemek amacıyla genç, çocuk yaştaki kızları fuhuş ve uyuşturucu bataklığına sürükleyerek aileyi düşürmeye ve parçalamaya çalışmaktadır."

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)