Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-EĞİTİM Gönüllüleri Vakfı Hakkari Şubesi'nde görev yapan eğitmenler, yaz tatiline giren ilk ve ortaokul çağındaki 250 çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor.
Hakkari'de Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na kayıt yaptıran 250 çocuğa eğitmenler tarafından haftanın 6 günü okuma alışkanlığı kazandırabilmek için kitap okutturuluyor. Yaz tatiline giren öğrencilerde 29 gönüllü eğitmen tarafından başlatılan bu uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Daha önce kitap okuma alışkanlıklarının olmadığını dile getiren çocuklar, bu sayede okuma alışkanlığı kazandıklarını söyledi. Gönüllü kurs eğitmeni Esengül Erik, öğrencilere sadece kitap okutmakla kalmadıklarını, daha sonra da kitapta neler anlatıldığını çocuklardan dinlediklerini belirtti.
Çocukların kitap okuyarak okula daha iyi hazırlamaya çalıştıklarını belirten Erik, "Kitap okuma kursu dışında her hafta yapılan gezilerimizle onları doğa ile buluşturuyoruz. Doğa ile buluşturduktan sonra da çocuklarda kitap okuma hevesi daha da artıyor.Yaz tatili boyunca bu etkinlik sürecek.Toplam şu ana kadar 2 bin öğrneciye bu kursu verdik. Şu an 250 öğrneciye kurs veriyoruz. Bu etkinliğimiz sadece öğrnecilere yönelik değil, buraya gelen velilere de kitap dağıtıyoruz. Onlar da kendi çocuklarına bunu aşılamaya çalışıyor. Burada temel amaç, okuma kültürünü yangınlaştırmak ve bunu millete bilinçli bir şekilde aşılamaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI