Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİLİ Reşit Yönlü, 7 yıl önce internet ortamında tanışıp evlendiği Irak göçmeni, Fransa uyruklu eşi ve 2 çocuğuyla birlikte Fransa'ya gitmek istedi. Ancak Yönlü'nün kendisine ve 2 kızına vize verilmedi.
Hakkari'nin Geçitli Köyünde yaşayan 29 yaşındaki Reşit Yönlü, 7 yıl önce internet ortamında Fransa vatandaşı olan 27 yaşındaki Janel Ahmet Pesheng ile tanıştı. Irak göçmeni Fransız kadının Hakkari'ye gelmesiyle çift evlendi. Maddi durumlarını kötü olması üzerine de düğünden sonra Yönlü çifti, Geçtili Köyü'ne dönerek burada yaşamaya başladı. Biri 4, diğer ise 5 günlük olan 2 çocukları olan Yönlü çifti, iş bulamadıkları için de Fransa'ya yarleşmeye karar verdi.
Bunu için işlemlere başlayan Yönlü çifti, bu arzusunu yerine getiremedi. Fransa vatandaşı olan Janel Ahmet Pesheng vize aldı. Ancak Reşit Yönlü ve 2 çocuğuna ise vize verilmedi. Yönlü, kendisine ve 2 kız çocuğuna vize verilmesi için yetkililerin kendisine yardımcı olmasını istedi. Yönlü, "Fransız yetkililerle görüştüm. Sadece eşime vize verildi. Bize ise verilmiyor" dedi. Eşi Pesheng ise, eşi ve çocuklarıyla birlikte ülkesine gitmek istediğini, ancak  vize sorunu yaşadıklarını belirterek, Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi.

FOTOĞRAFLI