HAKKARİ Reşko Doğa ve Spor Derneği üyeleri, Berçelan Yaylası'nda bulunan 2 bin 400 rakımlı Vatan Tepesi'nden Hakkari kent merkezine yamaç paraşütü uçuşu yaptı.
Hakkari Reşko Doğa ve Spor Derneği Başkanı Emin Yıldırım ile dernek yöneticisi Doktor Muhammed Maşuk Okumuş, Berçelan Yaylası'nda bulunan 2 bin 400 rakımlı Vatan Tepesi'nden Hakkari kent merkezine yamaç paraşütü uçuşu yaptı. Yaklaşık 20 dakika havada kalan paraşütçüler daha sonra Karayolları 114. Şube Şefliği'nin bahçesine iniş yaptı. Türkiye'nin bir çok yerinde yamaç paraşütü uçuşlarını yaptıklarını belirten Okumuş, "Hakkari gerçekten çok farklı bir yer. Bugüne kadar hep farklı olaylarla anıldığı için farklı bir yer. Burada yamaç paraşütü yapmak çok zevkli" dedi.
Reşko Doğa ve Spor Derneği Başkanı Emin Yıldırım ise Hakkari'yi tanıtmak için bu tür faaliyetleri zaman zaman yaptıklarını söyledi. Amaçlarının Hakkari'de Doğa sporları faaliyetlerini yapıldığını gösterip, bunun alt yapısını oluşturmak olduğunu belirten Yıldırım, bütün doğa severleri Hakkari'yi beklediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI