Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ Belediyesi, Suriye'deki Kürtler için yardım kampanyası başlattı. Esnafı gezen Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğu, Kobani'de Kürtlere karşı toplu katliamlar gerçekleştiren IŞİD örgütünün, Cizre'ye de sıçramak istediğini belirterek, buna engel olmak için Suriye'deki Kürtlere yardım yapılması çağrısıda bulundu.
Suriye'nin Kobani kentinde PKK'nın o ülkedeki Kolu olan PYD'nin askeri kanadı YPG ile IŞİD örgütü arasında çatışmalar sürerken, Hakkari Belediye Başkanlığı, Suriye'deki Kürtler için yardım kampanyası başlattı. Kampanya ile ilgili Belediye binası önünde Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Belediye Meclis üyeleri ve DBP Merkez ilçe Başkanı Halit Soydan ile birlikte açıklama yapan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, günlerdir IŞİD örgütünün saldırılarına direnen Kobani halkına destek için düzenledikleri yardım kampanyasına tüm Hakkari halkının destek vermesini istedi. Hatipoğlu, şöyle konuştu:
"Bilindiği gibi Rojava'da büyük bir savaş var. Son zamanlarda özellikle Kobani kantonuna karşı IŞİD çetesinin, ne olduğu bilinmeyen belirsiz bir çetenin çıkıp orada halk ihlaline başlamıştır. Bu yönlü bizler de halk olarak kesinlikle Kobani halkına yapılan katliama karşı sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizler Kobani halkının yanındayız. Onların şu anda temel ihtiyaçları olan gıda, sağlık ve çocuk ihtiyaçları var. Bu konuda Belediye olarak bir yardım kampanyası başlattık. Savaşa karşı, insan zulmüne karşı alan herkesin bu kampanyaya destek vermesini istiyoruz."
Belediye Başkanı Hatipoğlu ve beraberindeki Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Belediye Meclis üyeleri, açıklamanın ardından Hakkari merkezdeki iş yerlerini ziyaret ederek, Suriye'ni Kobani kentindeki  Kürtler için yardım talebinde bulundu.
Esnafa yardım kampanyasının amacını antalan Hatipoğlu, Kobani'deki saldırılarından sonra IŞİD terör örgütünün Cizre ilçesine de sıçramak istediğini, bunun için Kürtlerin topyüken olarak Suriye'deki Kürtlere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

FOTOĞRAFLI