Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Şubesi üyeleri, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasıyla ilgili sessiz yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.
Bulvar Caddesi üzerinde bir araya gelen KESK üyelerine, Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı da katıldı. 200 kişi ellerindeki 'Kaza değil, katliam', 'Yüreğimiz Soma'da'  yazılı pankartlarla yürüdü. Daha sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan KESK'liler adına basın metnini KESK  Şubesi Dönem sözcüsü Süleyman Aşkan okudu. Facianın Aşkan, her yıl madenlerde yaşanan ölümlere rağmen hiçbir önlem alınmadığını ileri sürdü. Aşkan, şunları söyledi:
"Madenlerdeki çalışma koşulları ile ilgili en temel sorunlar göz ardı edilerek, katliam gibi cinayete resmen davetiye çıkarılmıştır. Soma’da yaşanan iş cinayetinin temel nedeni, yıllardır bütün itirazlara rağmen ısrarla hayata geçirilen özelleştirme ve taşeron çalıştırma sisteminin resmi devlet politikası haline getirilmesidir. Bugüne kadar yaşanan işçi cinayetlerinde olduğu gibi, son olarak Soma’da meydana gelen katliamın sorumlusu güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştıran, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri almayı maliyet unsuru olarak gören patronlar ve AKP hükümetidir. Maden işçileri her yıl bir avuç kömür için bir ömür verirken, yaşanan cinayetleri 'kader' ya da 'takdiri ilahi' olarak açıklayıp, ölenlerin ailelerine sadece rahmet dilemek, özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarında ısrarcı olmak yeni iş cinayetlerinin, yeni katliamların yaşanmasına davetiye çıkarmak anlamına gelmektedir."

BD(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)