HAKKARİ'DEKİ 50 STK'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Hakkari'de faaliyet gösteren 50 Sivil toplum Kuruluşu (STK) Temsilcisi, iki aşiret arasındaki kavgayla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Hakkari Belediye binası önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, DBP ve HDP il yöneticilerinin de bulunduğu 50 STK adına basın açıklamasının metni Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen okudu.
Cengiz Şen, Hakkari'de son günlerde yaşanan olayların tüm halkı üzdüğü gibi STK'ları da derinden üzdüğünü , 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralıların olduğu olayları esefle kınadıklarını söyledi. Şen, "Hayatını kaybeden yurttaşımızın ailesine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başta barış anneleri ve Hakkari'deki tüm STK'lar adına olayın barışla sonuçlanabilmesi için DTK ve DBP'nin oluşturduğu barış heyetini desteklediğimizi ve onların yapacağı tüm çalışmalara destek vereceğimizi kamu oyuna duyurur ve tekrar tüm halkımızı sağ duyuya davet ediyoruz" dedi.
Sabah saatlerinde çok az sayıda işyerinin açık olduğu Hakkari kent merkezinde öğlen saatlerine doğru az da olsa bir artış gözlendi.

FOTOĞRAFLI