HAKKARİ Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 30 Mart yerel seçimleri öncesi ve sonrasında meydana gelen toplumsal olaylara karıştıkları gerekçesiyle 8 şüpheliyi gözaltına aldı.
Hakkari Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri, bugün sabaha karşı değişik mahallelere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, yaşları küçük ikisi çocuk olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alındı. Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 16 yaşındaki oğlu gözaltına alınan baba Avdel Özdinç, "Çocuklarımız karakol yapımını protesto için Mesken Dağı'na gittikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Eve gelen polisler küçük çocuklarımı ve beni dövdü. Onlar hakkında şikayetçi olacağım. Eve giren polisler evimizdeki eşyaları da dağıttı" dedi.
HAKKARİ EMNİYETİNDEN GÖZALTI AÇIKLAMASI'
Yapılan gözaltılarla ilgili Hakkari Emniyet Müdürlüğü de yazılı basın açıklaması yaptı.
Yapılan yazılı açıklamada:
"Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince koordineli olarak Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülen soruşturma kapsamında 29 Nisan 2014 günü bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda; Hakkari il merkezinde seçim öncesi ve sonrasında meydana gelen encümen adaylarının ikametlerine, MOBESE direklerine, kamu kurum ve kuruluşları ile özel şahıslara ait bina ve araçlara yönelik molotoflu, bombalı, havai fişekli ve taşlı saldırı eylemlerine katıldıkları tespit edilen 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.Yakalanan şahıslarla ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi. 

BD(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)