HAKKARİ ve ilçelerinde eğitim gören 74 bin 200 öğrenci, yarıyıl tatili nedeniyle karne heyecanı yaşadı. Karne heyecanının en çok yaşandığı 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda okuyan minik öğrenciler, öğretmenlerinin elinden karnelerini aldı. Öğrenciler, ikinci dönem kendilerinden ayrılıp başka bir sınıfın derslerine girecek olan sınıf öğretmenleriyle tek tek vedalaştıktan sonra hatıra fotoğraf çekti.
Öğrencilerin merakla beklediği yarıyıl tatili başladı. Hakkari genelindeki anaokul, ilk, orta ve lisede öğrenim gören 74 bin 200 öğrenci, karnelerini alarak büyük bir heyacan yaşadı. Velileriyle birlikte okullara gelen öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra öğretmenleriyle vedalaşıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Hakkari Merkez 23 Nisan İlköğretim Okulu 2/F sınıfında okuyan öğrenciler, karnelerini sınıf öğretmeni Hurşit Ertunç'un elinden aldı. Ertunç, öğrencilerine karnelerini verdikten sonra yarıyıl tatilinde neler yapacakları konusunda bol bol nasihatlarda bulundu. İkinci dönem başka bir sınıfın derslerine gireceğini söyleyen Ertunç, daha sonra öğrencileriyle vedalaştı.
Karnelerini aldıkları için çok sevindiklerini belirten öğrenciler, ikinci dönem kendi derslerine giremeyecek olan sınıf öğretmenlerine de çok üzüldüklerini belirtti.