Behçet DALMAZ- Serdar KARA/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de BDP il örgütü tarafından bugün yapılması planlanan Nevruz kutlaması, yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi. BDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Halit Soydan, kar yağışı nedeniyle programı 25 Mart gününe ertelendiğni belirtirken BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Hakkari programını iptal etmediğini söyledi.
Hakkari, bu sabah kar yağışı ile uyandı. BDP il örgütü tarafından Aşağı Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahada yapılması kararlaştırılan nevruz kutlaması, aşırı kar yağışı nedeniyle 25 Mart'a ertelendi. Konu ile ilgili olarak BDP il binasında  Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Fahri Kurt ile birlikte basın toplantısı yapan BDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Halit Soydan, kar yağışı nedeiyle bugün yapılması gerekn kutlamanın kar yağışı nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Soydan, şunları söyledi:
"Nevruz hazırlıklarımız tamamlandı bugün kutlanacaktı. Ancak hava koşullarından dolayı 25 Mart 2014 tarihine erteledik. Bu çerçevede halkımızın sıkıntı çekmemesi için bu kararı aldık. Nevruz tekrar kutlanacaktır. Genel Başkanımız sayın Selahattin Demirtaş, nevruz programı dahilinde ilimize geliyor. Program ertelendiği için Genel Başkanımız Demirtaş'ın programı yine devam edecek. Kendilerini karşılamak için halkımızla birlikte çiftlik mevkiine gidiyoruz" dedi.

BD,SK(FE/BT) (FOTOĞRAFLI)