HAKKARİ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından  'Polis Abilerle Ülkemi Geziyorum' ve 'Madde Bağımlılığı, Korunma Yolları' konularında düzenlenen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, madde bağımlılığının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en büyük sorun olduğunu, ailelerin  çocuklarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Topum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından hazırlanan program, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenlendi. Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, bazı kurum amirlerinin katıldığı programa bugün Cumhuriyet Lisesi öğrencileri getirildi. 4 gün devam edecek madde bağımlılığı ile ilgili tiyatro gösterisini Hakkari'deki 13 orta öğretim kurumundan eğitim gören 3 bin 250, 9'uncu sınıf öğrencisine 'Madde bağımlığı  ve korunma yolları' ile ilgili bilgiler verilecek.  
Prof. Dr. Üstün Dökmen'in danışmanlığını yaptığı Deresu Yavuz'un yazıp yönettiği 'Tiyatro Yeni'den Grubu'nun sergileyeceği 'Çalıntı Düşler' isimli tiyatro etkinliği 4 gün boyunca  Atatürk Kültür Merkezinde  sahne alacak. Bugün startı verilen tiyatro gösterisi, davetlileri zaman zaman kahkahaya boğdu.
"ANNE-BABALAR ÇOCUKLARINIZI MADDE BAĞIMLILIĞINDAN UZAK TUTUN"
Programda konuşan Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, madde bağımlılığının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli sorun olduğunu vurguladı.
Holoğlu, şöyle konuştu:
"İnsanları olumsuz olarak etkileyen bu problemin en büyük etkeni gençleri hedef almasıdır. En çok da 14-25 yaş arası gerçleri hedef almaktadır. Gençlerde madde kumllanımı riskini arttıran en önemli etkenler merak duygusu ve arkadaş çevresidir.Bu doğrulduta gençlerimize güvenli bir çevre oluşturulmalıdır. Burda en önemli görev ailelere ve eğitimcilere düşmektedir."

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)