HAKKARİ'de Kurdi-Der ve bir yayın evi tarafından Kürtçe ve Kürdoloji kitap günler düzenlendi. Kitaplar, 4 gün boyunca sergilenecek.
Belediye binası önünde kurulan çadırda düzenlenen ve 4 gün süren kitap fuarı yoğun ilgi gördü. Kitap fuarına katılan Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, kitap alanların kitaplarını imzalayıp teslim etti. Kitap fuarını düzenleyen Stav Yayınevi sahibi Kahır Batevi, Hakkari'de düzenledikleri kitap günleri fuarına gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür etti. Batevi, şöyle dedi:
"Amacımız buradaki halkımızı kitaplarla buluşturmaktı. Kütüphane sıkıntısı olduğu için buradiki insanlar kolay kolay kitap elde edemiyorlardı. Özellikle Kürtçe ve Kürdoloji kitaplarını elde edemiyorlardı.Bizde insanlarımızı Kürdoloji kitaplarıyla buluşturmak için böyle bir fuar düzenledik. Özellikle Kürdistan tarihi, ders kitapları ve demokratik özerklik üzerine yazılan kitaplara yoğun ilgi var. Bu tür organizasyonları yılda bir kez düzenlemeyi düşünüyoruz."
Kitap fuarına katılan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu da ilk kez düzenlenen kitap fuarı etkinliğinin çok faydalı geçtiğini ve bu tür etkinlikleri desteklediklerini söyledi.
Hatipoğlu,"Her dilin , kültürün yaşatılması gerekiyor. Bu tür etkinlikler çok önemlidir. Kitap okuma alışkanlığını halkımıza anlatmalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI